onsdag 25 juli 2007

Non solo bar

Odengatan 34
113 51 Stockholm

Telefon: 08-4402082
Fax: 08 - 440 20 83

Gått förbi detta ställe, deras ingång är ganska anonym, men det är nästan alltid fullt på deras utservering på varma kvällar. Hursomhelst så ser man direkt när man kommer in detta inte är ett normalt fik. Det första man ser är deras hemgjorda kakor av italienskt stuk samt focaccia med ganska ovanligt men gott innehåll.

Jag beställde en focaccia med omelett samt en latte och jag har aldrig sett någon göra en latte så snabbt som dessa killar. Pang så hade man sin latte med ett fint mönster i skummet. Servicen var snabb och proffsig, är man på fel humör kan man säkert tycka de är lite arroganta. Men de visste vad de snackade om, och deras kaffe var väldigt gott.

Det som drar ner betyget något för min del är bord-delen i den bakre delen av fiket är lite väl trång. Tabort ett bord därifrån samt skaffa något på väggarna så det känns lite mer ombonat så blir det också ett fint ställe. Kanske också tvätta av lampan så den inte bär arvet från när man fick röka inomhus.

Men på det hela taget så är nog Non solo bar ett av de absoluta toppcaférna i vasastan som jag varit på hittills iaf.

Med skönare inredning hade det dunkat in en femma, men nu blir det fyra av fem. Men mycket stark fyra för kvalitén på själva fikat.

4/5

Inga kommentarer: