tisdag 17 juli 2007

Bröderna Olsson

Adress:
Folkungagatan 84
116 22 Stockholm
Telefon: 08 - 640 84 46


Hela besöket kan sammanfattas med ett enda ord: Vitlök
Deras tagline på restaurangen är garlic & shots och vad jag kunde se på menyn så sammanfaller dessa med varandra ganska ofta.

Miljön är väldigt speciell och gemytlig även om stället känns ganska slitet och skulle nog bra av en upprustning av framförallt bestick och möbler. Själva ytan i rummet kan man lämna som den är för den ger fin atmosfär. Men träbänkar känns inte så trevligt att sitta på tycker jag.

Servicen var på det hela taget bra förutom att det tog väldigt lång tid att få noten samt att betala. Notan i sig är otroligt svår att tyda då saker har ganska speciella namn. Ett exempel är att en öl kallades Maxi och läsk var vatten eller vatten2 samt att en efterrätt hette "Kiss" vilket då kanske rimmar lite illa om man inte är kunnig på engelska. =)

Själv åt jag deras hamburgare som var mycket god och serverades med pommes samt marinerade vitlöksklyftor. Dressingen i hamburgaren var självklart vitlöksbaserad och mycket god. Det var en viss övervikt på brödmängd mot köttmängd och det har ingenting att göra med att man fick lite kött utan brödet var väldigt stort. Så mot slutet så blev det lite torrt eftersom man hade så mycket bröd och ganska lite sås eller liknande.

Kort och gott, vill man ha prisvärd mat och framförallt mycket mat. Samt att man tycker om vitlök så kan jag rekommendera ett besök på bröderna olssons garlic & shots.

3,5/5

Inga kommentarer: